X

X

27 juni 2014

Fynden från gårdsbutikerna

Jag gjorde ju som jag nämnt några fynd i de gårdsbutikerna vi besökte i onsdag och några av dem har redan funnit sina rätta platser. Igår på morgonen innan det var dags att gå iväg mot förskola och jobb piffade jag lite i köket medan Ebba lekte med sin nya men begagnade leksak (även den fyndad i onsdags) och det känns som att det blev lite mer personligt och "jag" av de små förändringarna.
 I fönstret ut mot gatan fick kruxväxterna ge vika för en lättare sommarkänsla bestående av den stora "glasburken" (bättre ord för den?!) som kan fyllas med vad man vill. I butiken var den skyltad med lite mossa och tygfjärilar så det är bara fantasin som sätter begränsningarna. Igår blev det var som fanns hemma som hamnade inuti och egentligen passar det ju bra att hålla äpplena för sig själva så att de inte stressar den övriga frukten med sin etylengas. Hoppas på att detta också kan minska mängden bananflugor som för eller senare brukar dyka upp på sommaren.
 Bredvid "burken" plockade jag fram två glasflaskor som jag ärvt och som jag inte riktigt vetat vad jag ska ha dem till. Inte för att jag "ha dem till något" nu heller men de passar i alla fall bra där på bänken och slipper stå instängda i ett skåp.
Fynd nummer två som diskats av och hamnat i sin bunke är denna handvisp i precis min favoritnyans av mintgrönt. Kunde helt enkelt inte låta bli att köpa den för det överkomliga priset 75 kronor och den senaste tiden har jag faktiskt saknat en enkel lösning för att snabbt vispa till lite grädde till rabarberpajen eller pannkakorna. Inbillar mig att detta är den perfekta lösningen!
 
Vispen ger mig dessutom minnen från sommrar på västkusten där vi bodde hela familjen i en liten enkel sommarstuga precis mellan klipporna vid havet. Där var det en liknande handvisp som gällde och jag och min syster slogs om att få vispa grädden med den. Tills det blev jobbigt då fick far ta över...  
Det tredje piffet i köket var egentligen inget som inhandlades i onsdags men jag satte samman en basilikaplanta med en glasburk som stått i lådan efter att ha förlorat locket och det blev en färgklick bredvid Makens kaffemaskin. Btw har jag odlat upp den där basilikan samt flera andra plantor från frö, ganska så stolt över det faktiskt ;-)

De övriga fynden från i onsdags har inte kommit på plats än men det tänker jag mig att jag ska hinna fixa med i helgen. Hela uteplatsen ska få en uppfräschning, längtar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det gör mig glad och nyfiken på vem du är!