X

X

28 nov. 2010

Burgundisk kycklinggryta

Vi gjorde en fantastiskt god & mustig Burgundisk kycklinggryta hemma hos oss i fredags. Gillar mat som kokar ihop sig själv och i mörkret och kylan så står grytor högt på min topp-lista. Blev bjuden på denna rätt för några veckor sedan hemma hos mina föräldrar och receptet är hämtat från en bok av Håkan Larsson.
Burgundisk kyckling, 4 personer
12-16 små steklökar
200 g färska champinjoner
2 ölkorvar eller andra starkt rökta korvar
5 dl rödvin
2 msk konc kycklingfond
några timjankvistar
600-700 g kycklinglårfilé
1-2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 krm peppar
2-3 msk smör till stekning

1. Skala lökarna och dela svampen i kvartar, bryn allt i smör. Dela korven i munsbitar och lägg i en gryta tillsammans med lök och svamp. Tillsätt rödvin, kycklingfond och timjan och koka upp.
2. Dela kycklingen i mindre bitar. Blanda mjölet med salt och peppar på ett fat och vänd kycklingbitarna däri. Bryn dem i smör, lägg över i grytan och koka under lock ytterligare ca 15 minuter tills kycklingen är genomkokt. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar.

Enligt receptet serveras grytan tillsammans med ett spenatmos (dvs potatismos med fräs spenat i) vilket smakade gott till när vi blev bjudna på den första gången. Denna gång gjorde jag en variant och serverade den med ris och det smakade också gott.

Hoppas att någon vågar att testa denna rätt för det är riktigt smaskigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det gör mig glad och nyfiken på vem du är!