1 liter fil och 2-3 rivna äpplen blandas i en stor skål.I en annan skål blandas:
13 dl vetemjöl (jag blandade med dinkel och rågmjöl)
4 dl havregryn
2 dl linfrö
2 dl solrosfrö
2 tsk salt
2 dl russin (jag mixade med bitar av torkad aprikos)
5 tsk bikarbonat
Blanda ner det torra innehållet i filmjölken.
Lägg degen på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till.
Grädda i 175 grader i ca 70 minuter.
På denna bild har brödet svalnat lite och blivit skuret i bitar. Längst fram syns gårdagens andra bröd som var en Havre-tekaka.
Mmmmmm, ser spännande och gott ut. Blir nog att testa det nu i veckan.
SvaraRaderaMums, ser riktigt gott ut. Perfekt nu när det är äppelsäsång. Ska absolut testa!
SvaraRadera