X

X

9 apr. 2010

Backintervaller & 1000 trappsteg

Under gårdagen hoppade jag på en ny utmaning med 10 veckor till toppformsgruppen som går ut på att man under helgen ska avverka 1000 (alternativt 100) trappsteg. Funderade en stund på om jag skulle ha tid med att få in dessa i min planerade träning men bestämde mig sedan för att ge mig lite extra utmaningar under dagens löppass...

Idag har jag alltså under morgonen klivit ur min bekvämlighetszoon och frångått den vanliga löprundan för att istället köra:
~ uppvärmning ca 4km
~ 10 x 100m backintervaller, max.tempo
~ fartlekslöpning ca 2km
~ 300 trappsteg i denna trapp

~ nedjogg
Totalt: 9km (exkl. trapporna)/ 60 minuter

Efter det var det dags för ett pass inomhus på gymmet och då körde jag två cirklar med styrka för ben/bål samt mer trappor *pust*
Cirkel 1: 10xbenpress + 20 crunches + 50 trappsteg + 20 crunches (3 varv)
Cirkel 2: 10xgående utfall med vrid + bålrotation + 50 trappsteg

Som avslutning blev det sedan 4 x 100st trappsteg eftersom hornen då hade växt ut ordentligt så att det inte längre fanns något annat alternativ än att utföra alla 1000 trappstegen under samma pass!

Med den träningen i kroppen var det omöjligt att hålla kameran tillräckligt still för att få en skarp bild ;-P Är förvånad om jag slipper träningsvärk efter det här..

1000 trappstegs-utmaningen är således avklarad *yey* och gällande April-utmaningen så är det efter morgonens pass 82km kvar att avverka.

Jäklar vilken grym start på dagen!!
Har du haft en bra morgon?

2 kommentarer:

  1. Shit vilken grym start på dagen!
    Har upptäckt din blogg och gillar ditt träningsdriv!

    SvaraRadera
  2. Oj vad duktig du är! Jag får ju dåligt samvete (vilket jag redan hade).
    Jag får skylla på att jag bor i Sveriges plattaste landskap, inga trappor här inte, dessutom bor jag i enplanshus så vad ska man göra...Trevlig helg!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det gör mig glad och nyfiken på vem du är!