X

X

22 aug. 2012

Sensommarvecka på västkusten

Jag kan inte säga annat än att vi hade tur med vädret och fick njuta av en underbar sensommarvecka på västkusten under förra veckan. Huset vi bodde i ligger precis vid havet i Väjern någon kilometer från Kungshamn/Smögen och vi hade havsutsikt från de flesta rum. Strax bredvid ligger en liten camping där det finns stegar för bad från klipporna, testades flera gånger under veckan. Jag badade alla sex dagarna, mer än totalt antal gånger tidigare under sommaren.
 Är man på semester med min familj så gäller det att snabbt leta upp ett bageri där det går att inhandla nybakat bröd till frukost. Detta café/bageri hittade vi i Kungshamn och det blev en cykeltur dit varje morgon för att fylla på förråden och få en lite motionsrunda på 6km. Som synes hade de även annat än matbröd och efter att ha testat en kanelbulle höll jag mig till det som fika resten av veckan, fantastiskt goda!
 Smögenbryggan fick självklart ett par besök eftersom det var så enkelt att svänga dit med cykeln och jag gillar den mycket bättre när det inte är högsäsong. Nu gick det att promenera runt i lugnt tempo och njuta av kvällen utan att bli stressad av allt folk.
 En av dagarna blev det en utflykt till Hållö strax utanför Smögen där vi promenerade runt några timmar samt njöt av picknick på klipporna och salta bad. Ön är riktigt faschinerande med alla klippor, strukturer och de härliga sandfägerna på graniten. En hel del klättrande och klängande blev det för att ta sig runt och åter är jag tacksam över min starka och friska gravid-kropp.

 Givetsvis hade vårt hus ett par uteplatser i olika vädersträck och detta trädäck i sydväst med utsikt mot havet och solnedgången blev helt klart favoriten under veckan. Hann läsa ett par böcker under veckan och testade två olika alkoholfria viner. Kvällsmys helt i min smak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det gör mig glad och nyfiken på vem du är!