
3-4 morötter
1 gul lök
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
½ tsk torkad timjan
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl mjölk
2 dl cremefraiche (34%)
3 tomater
1 vitlöksklyfta
rapsolja
Gör så här:
Skala och riv morötterna grovt, skala och finhacka löken.
Fräs morötter och lök i 1 msk olja i ca 3 minuter.
Tillsätt paprikapulver, oregano och timjan, låt fräsa med ca 2 minuter.
Tillsätt vatten, buljong, mjölk och creme fraiche. Låt puttra i ca 10
minuter tills morotsrivet har mjuknat.
Skölj och tärna tomaterna, tillsätt dem i soppan.
Pressa i vitlök och krydda med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
Enligt receptet ska soppan serveras tillsammans med ett grillat, ostfyllt toastbröd
men det struntade jag i och bakade istället ett supersnabbt och ljuvligt gott bakpulverbröd fyllt med äpplebitar och riven prästost. Även det ett nytt recept som jag kommer att baka många gånger, det krävs bara 4 ingredienser utöver fyllningen:
Ulrikas goda äpplebröd

½ tsk salt
1½ tsk bakpulver
4 dl yoghurt
- fyllning: ett äpple i tärningar och 1 dl riven prästost
Blanda de torra ingredienserna och häll sedan i yoghurten. Lägg sedan i eventuell fyllning. Blanda/kläm ihop men så snabbt och lite som möjligt till ett bröd. Lägg på plåt, snitta (toppa med riven ost) och grädda i 230 grader i drygt 30 minuter. Ät ugnsvarmt!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar, det gör mig glad och nyfiken på vem du är!