X

X

16 nov. 2009

Yoghurtlimpa

Bakade bröd i söndags (har kommit fram till att bakning är en utmärkt sysselsättning till regniga dagar) och det recept som testades var på en lite grövre variant av yoghurt-limpa. Riktigt enkelt är det att göra detta bröd, enda nackdelen är att det tar en stund att grädda det. Utgick från ett recept men gjorde om det mesta eftersom jag dels ville ha det lite grövre men även ville ha med äpple i det.
Ingredienser till 1 bröd
3 dl grovt rågmjöl
2 dl dinkelmjöl
2 dl fullkornsvetemjöl
1 dl vetekross
1 dl grovhackade mandlar/nötter
1 äpple skuret i små bitar
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 dl lingonsylt
ca 4 dl mild yoghurt

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt och sylt. Klicka ner smeten i en smord avlång 1½ liters bakform. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Stjälp upp limpan på ett galler och låt den svalna under en bakduk.

kl 11.09

1 kommentar:

Lämna gärna en kommentar, det gör mig glad och nyfiken på vem du är!